BIO Karobový sirup


7.90

Podporuje imunitný systém. Sirup získaný z luskov karobu. Má jemnú a sladkú chuť.

Použitie: náhrada sladidla do koláčov a dezertov, do horúcich a studených nápojov. Taktiež ako tradičný liek na kašeľ a bolesť v krku. Vysoký podiel fosforu a vápnika (až 3-krát viac ako mlieko) je znakom nádejného boja s osteoporózou. Karob obsahuje kyselinu gallovú, ktorá sa získava z tanínu karobu. Kyselina gallová funguje ako analgetikum, anti-alergicky, antibakteriálne, antioxidačne, antivírusovo a antisepticky. Môže byť nápomocná pri prevencii a liečbe DMO u detí.

Zloženie: karob, voda.

Obsah: 350g.

Krajina pôvodu: Kréta, Grécko.

Katalógové číslo: 401 Kategórií: Značka:

Popis

BIO Karobový sirup

Karob (u nás známy aj ako Svätojánsky chlebík, alebo Rohovník obyčajný)je bohatý na bielkoviny, minerály a vitamíny. V strukoch karobu je vo veľkom množstve zastúpený horčík, vápnik (3x viac ako mlieko), železo, fosfor, nikel, vitamíny A, B, B2, B3 a D. Zároveň je prírodným zdrojom aminokyselín a vlákniny.
Karob, ako zdravá náhrada kakaa neobsahuje žiadne stimulačné látky (v kakau sa vyskytuje kofeín a teobromín) a nespôsobuje alergiu. Karob neobsahuje skoro žiaden tuk, preto má nižšiu kalorickú hodnotu ako kakao. Karob vykazuje výrazne nasládlú chuť oproti kakau, ktoré v surovom stavu chutná horko a je nutné ho osladzovať. Jeho vôňa je veľmi špecifická, niekedy býva prirovnávaná k vôni po datliach.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.6 kg
Rozmery 5 × 24 cm
Obsah

350g, 500g

    0
    0 item
    Môj košík
    Prázdny košík