Plnené papriky a paradajky s bylinkami a korením
Recipe by GiorgosOsoby
6
servingsPríprava
50
minutesPečenie
45
minutesKalórie na porciu
300
kcalIngrediencie
6 zrelých paradajok - cca 150 kcal
6 paprík - cca 216 kcal
pol kila mletého mäsa - cca 1250 kcal
2 šálky ryže - cca 840 kcal
paradajková šťava alebo paradajkový pretlak a voda - cca 40 kcal
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate - cca 2 kcal
2 nakrájané cibule - cca 44 kcal
1 čajová lyžička nasekanej mäty - cca 1 kcal
jeden a pol šálky olivového oleja - cca 2430 kcal
Soľ - zanedbateľné hodnoty
Korenie Gemista - zanedbateľné hodnoty
Príprava :
- Najskôr umyte paradajky a papriky.
- Potom odkrojte tenký okrúhlý rez z vrcholu paradajok ostrým nožom a držte ich stranou.
- Vydlabte väčšinu paradajkovej dužiny lyžičkou, a jemne ju nastrúhajte.
- Z papriky odrežte vršky a nechajte ich bokom.
- Potom pripravte plnku nasledujúcim spôsobom:
- Olej rozohrejte na panvici ošmahnite cibuľu do zlato hneda.
- Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania nechajte 10 minút restovať.
- Pridajte paradajkovú dužinu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, mätu a trochu vody a necháme ich dusiť približne jednu hodinu.
- Potom umyte ryžu.
- Pridajte ryžu do zmesi na panvici a pokračujte vo varení ďalších 10 minút.
- Naplňte paradajky a papriky.
- Naaranžujte plnené paradajky a papriky do pekáča, prípadne liatinového hrnca.
- Nezabudnite prikryť vrchné časti paradajok a papriky.
- Do pekáča / hrnca nalejte trochu paradajkovej šťavy a vyplňte medzery medzi plnenými paradajky a papriky s plátkami zemiakov.
- Pečieme pri teplote cca 180 °C približne 40-45 minút.
- Poznámka: ( pri plnení paradajok dávajte pozor, aby ste ich moc nepreplnili )