Tradičný Krétsky Dakos

Jednoduché a rýchle predjedlo Dakos

Recipe by Giorgos
Osoby

2

Porcie
Préprava

15

minutes
Calories

350

kcal

Ingrediencie

  • 4 ks suchárov (paximady) - cca 100 kcal

  • 3 ks zrelé paradajky - cca 60kcal

  • 6 PL extra panenského olivového oleja Terra Creta PDO - cca 552 kcal

  • Oregano - zanedbateľné

  • Soľ - zanedbateľné

  • Mleté čierne korenie - zanedbateľné

Príprava :

  • Sucháre navlhčíme vodou, asi 1 PL vody na 1 suchár.
  • Paradajky narežeme zospodu a nastrúhame na strúhadle (na najjemnejšom). Dostaneme tak paradajkovú šťavu so zrniečkami. Šupku vyhodíme.
  • Vo väčšej miske pomiešame paradajky, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  • Na sucháre nanesieme paradajkovú zmes, na vrch dáme pomrvený syr Feta alebo krétsky syr Mizithra.
  • Dakos posypeme oreganom a prlejeme extra panenským olivovým olejom Terra Creta PDO. 
Krétsky Dakos recept
    0
    0 item
    Môj košík
    Prázdny košík