Jednoduché a rýchle predjedlo Dakos
Recipe by GiorgosOsoby
2
PorciePréprava
15
minutesCalories
350
kcalIngrediencie
- 4 ks suchárov (paximady) - cca 100 kcal 
- 3 ks zrelé paradajky - cca 60kcal 
- 6 PL extra panenského olivového oleja Terra Creta PDO - cca 552 kcal 
- Oregano - zanedbateľné 
- Soľ - zanedbateľné 
- Mleté čierne korenie - zanedbateľné 
Príprava :
- Sucháre navlhčíme vodou, asi 1 PL vody na 1 suchár.
- Paradajky narežeme zospodu a nastrúhame na strúhadle (na najjemnejšom). Dostaneme tak paradajkovú šťavu so zrniečkami. Šupku vyhodíme.
- Vo väčšej miske pomiešame paradajky, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Na sucháre nanesieme paradajkovú zmes, na vrch dáme pomrvený syr Feta alebo krétsky syr Mizithra.
- Dakos posypeme oreganom a prlejeme extra panenským olivovým olejom Terra Creta PDO.


 
 
														














