Teľacie mäso so špagetami
Recipe by IvkaOsoby
6
PorciePríprava
20
minutesVarenie
1
hour30
minutesKalorie na jednu porciu
820
kcalIngrediencie
1 kg teľacieho mäsa - cca 2500 kcal
1 najemno nakrájaná veľká cibuľa - cca 60 kcal
3 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku - cca 15 kcal
100 ml bieleho vína - cca 80 kcal
1 kg jemne nakrájané paradajky - cca 200 kcal
1 kúsok škorice v celku - cca 6 kcal
5-6 ks klinčeky - cca 10 kcal
2-3 ks bobkové listy - cca 5 kcal
Soľ, čierne korenie - zanedbateľné množstvo
½ kg špagiet No.5 - cca 1600 kcal
1 šálka zrelého syra na posypanie - cca 400 kcal
5 lyžíc Terra Creta Extra panenský olivový olej - cca 550 kcal
Postup :
- Umyté a osušené mäso si nakrájame na kocky.
- Vo veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a pridáme mäso.
- äso opečieme zo všetkých strán na miernom ohni, kým sa šťava neodparí.
- Do hrnca k mäsu dáme víno, cesnak, paradajky, škoricu, bobkový list, soľ, čierne korenie, 1-2 šálky vody a dusíme, kým mäso nie je dostatočne mäkké, asi jeden a pol hodiny.
- ďalšom veľkom hrnci privedieme vodu k varu a vsypeme jednu lyžičku soli.
- Pridáme špagety a varíme po dobu 15 minút pri vysokej teplote.
- Vlejem do sitka a prepláchneme studenou vodou.
- Špagety podávame s mäsom a omáčkou a posypané strúhaným syrom.