Ryba so zeleninou a rozmarínom
Recipe by GiorgosOsoba
2
PorciaPríprava
15
minutesPečenie
1
hour5
minutesKalórie na porciu
500
kcalIngrediencie
1 celá ryba (šťuka, pstruh, pražma) - cca 240 kcal.
3-4 sušené paradajky - cca 15 kcal
2-3 bobkové listy - cca 2 kcal
3 lyžice jemne nakrájanej petržlenovej vňate - cca 1 kcal
3-4 stredné cibule nakrájané na krúžky - cca 120 kcal
2 jemne nakrájané strúčiky cesnaku - cca 10 kcal
4 lyžice Terra Creta Extra panenského olivového oleja - cca 500 kcal
100 ml bieleho vína - cca 80 kcal
3 stredné paradajky ošúpané a nakrájané (bez semiačok) - cca 60 kcal
soľ, čierne korenie - zanedbateľné
1 čajová lyžička rozmarínu - zanedbateľné
½ šálky čiernych olív - cca 75 kcal
Postup :
- Očistíme rybu, odstránime vnútornosti a naplníme s petržlenovou vňaťou bobkovým listom a sušenými paradajkami.
- Umiestnime na pekáč s olivovým olejom.
- V hrnci zohrejeme olej a cibuľu jemne opražíme dohneda.
- Pridáme cesnak, paradajky, víno, rozmarín, olivy, soľ a korenie a dusíme 5 minút.
- Nalejeme omáčku okolo ryby a pečieme v mierne teplej rúre asi hodinu.