Lasagne

Lasagne

Recipe by Ivka
Osoby

4

Porcie
Príprava

20

minutes
Pečenie

55

minutes
Kalórie na porciu

900

kcal

Ingrediencie

  • Suroviny na mäsovú omáčku :

  • 500 g mleté hovädzie mäso - cca 1150 kcal

  • 1 ks väčšia cibuľa - cca 60 kcal

  • 3 strúčiky cesnaku - cca 13 kcal

  • 250 g krájané paradajky - cca 60 kcal

  • 2 ČL paradajkový pretlak - cca 10 kcal

  • 3 lyžice Extra panenského olivového oleja BIO Terra Creta - cca 360 kcal

  • Soľ - zanedbatelné množstvo

  • Mleté čierne korenie - zanedbatelné množstvo

  • Mleté čierne korenie - zanedbatelné množstvo

  • Bazalka - zanedbatelné množstvo

  • Škorica celá - zanedbatelné množstvo

  • Suroviny na bešamel :

  • 50 g masla - cca 360 kcal

  • 50 g hladká múka (alebo 50 g bezlepkovej múky) - cca 175 kcal

  • 600 ml mlieka - cca 240 kcal

  • 200 g strúhaný syr - cca 800 kcal

  • Muškátový orech - zanedbatelné množstvo

  • Cestoviny – lasagne plátky - cca 200g - 400kcal

Postup :

  • Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak.
  • Pridáme mleté hovädzie mäso a opražíme do hneda aby sa mäso zatiahlo.
  • Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, oregano a celú škoricu.
  • Necháme dusiť vo vlastnej šťave asi 15 min.
  • Potom pridáme nakrájane paradajky aj so šťavou a pretlak. .
  • Necháme dusiť 15min
  • Cestoviny – lasagne plátky si dáme variť do osolenej vody asi na 5 min. Scedíme.
  • Do malého hrnca dáme roztopiť maslo a pridáme múku.
  • Potom pridáme mlieko a postrúhame trošku muškátového oriešku.
  • Za stáleho miešania počkáme kým to zhustne, potom odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr.
  • Zapekaciu misu potrieme s troškou olivového oleja.
  • Do nej budeme vrstviť najprv cestovinové pláty a potom omáčku (pláty, omáčka, pláty, omáčka, pláty, omáčka, pláty).
  • Vrchnú vrstvu polejeme bešamelom.
  • áme zapiecť do rúry, horný dolný ohrev na 180 oC, asi 40min.
  • PRAJEME DOBRÚ CHUŤ 
Lasagne
    0
    0 item
    Môj košík
    Prázdny košík