Krétska Mousaka

Krétska zapečená mousaka

Recipe by Krétska zapečená mousaka
Osob

10

Porcii
Príprava

30

minutes
Pečenie

45

minutes
Kalórie na porciu

430

kcal

Ingrediencie

  • 1 kilo baklažánu - cca 207 kcal

  • ½ kila mletého mäsa - cca 800 kcal

  • 1 šálka masla - cca 1628 kcal

  • 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná nadrobno - cca 32 kcal

  • 1 šálka paradajkovej šťavy - cca 40 kcal

  • petržlen - cca 1 kcal

  • soľ - zanedbateľné z hľadiska kalórií

  • korenie na mousaku - zanedbateľné z hľadiska kalórií

  • nové korenie - zanedbateľné z hľadiska kalórií

  • muškátový oriešok - zanedbateľné z hľadiska kalórií

  • 300 gr. syra Feta jemne rozdrobená - cca 900 kcal

  • 4 šálky mlieka - cca 490 kcal

  • strúhaný syr gruyere - cca 180 kcal

  • Bešamelová omáčka - cca 100 kcal

Príprava :

  • Polovicu masla dajte na panvicu a cibuľu osmažte
  • Pridajte mleté ​​mäso a miešajte, kým mleté ​​mäso nezbelie a neformuje sa do hrudiek
  • Potom pridajte paradajkovú šťavu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, muškátový oriešok a nové korenie.
  • Mleté mäso a omáčku nechajte podusiť kým sa neodparia tekutiny.
  • Pripravte si omáčku Bešamel v podľa návodu na obale.
  • Vezmite jednu šálku bešamelovej omáčky a vmiešajte ju do mletého mäsa.
  • Medzitým umyjeme  baklažány a nakrájame na jemné plátky.
  • Roztopte zvyšné maslo a pomocou natieracieho štetca  rozpustené maslo natrite na  baklažány z oboch strán.
  • Vložte ich plocho do zapekacej misy a opečte ich v horúcej rúre dozlatista.
  • Vložte vrstvu baklažánu do misky na pečenie, pokryjeme polovicou mletého mäsa zmiešanou s polovicou Feta syru.
  • Vrstvu prekryte baklažánom a proces opakujte.
  • Nakoniec pridajte ďalšiu vrstvu baklažánu a na vrch dáme zvyšnú omáčku Bešamel a posypeme strúhaným tvrdým syrom.
  • Pečieme v rúre s ventilátorom pri 180 ° C po dobu 45 minút alebo kým nebude vrch  zlatohnedý. Prajeme vám dobrú Chuť.
Mousaka podľa Krétskej receptúry
    0
    0 item
    Môj košík
    Prázdny košík